1.1 Waarom?

 

Waarom deze cursus én waarom op deze manier?

 

Dat leg ik je uit; al jaren geef ik onderwijs in Motivational Interviewing, ACT, Positieve Gezondheid, Oplossingsgericht Coachen, Persoonlijke Ontwikkeling gebaseerd op Stephen Covey, en nog veel meer. Prachtige theorieën, met evenzo prachtige boekwerken.

 

Een paar zaken waar ik in de praktijk tegenaan liep: ze zijn vaak omvangrijk (dikke boeken), met lange cursusdagen. En de grote verscheidenheid in cursussen doet vermoeden dat de ene methode heel erg verschilt van de andere. Door veel te werken met al deze verschillende methoden kom je er gewoon achter dat de kern uiteindelijk altijd hetzelfde is!

De conclusie is dus, dat het echt veel eenvoudiger kan! En dat is nou precies wat deze online cursus biedt! De kern van wat jij moet weten om effectief te kunnen coachen. Dat kan kort en overzichtelijk; én jij kunt er direct mee aan de slag. Zonder complexe modellen of ingewikkelde procedures.

Let op, het is geen wonderformule… die bestaan ook helemaal niet. Wat ik je wel ga vertellen is wat er nodig is om te onderzoeken óf iemand wil werken aan verandering, hoe je dat dan doet, maar misschien nog wel belangrijker, ik vertel je ook waarom. Want als jij begrijpt hoe de fysiologie van menselijk gedrag in elkaar zit, dan ga je ook beter begrijpen hoe jij daar veel effectiever mee om kan gaan.

Het is dus niet mijn methode of mijn verhaal, maar simpelweg de kern en vereenvoudiging van bewezen methoden. Goed om te weten, de principes die ik met je bespreek zijn algemeen toepasbaar! Dus of je nou werkt in de gezondheidszorg, sport, onderwijs, de commerciële wereld, advieswereld; daar waar je mensen coacht of begeleidt zijn deze principes van toepassing.

BEKIJK ALLE Voeg notitie toe
JIJ
Voeg een reactie toe
 
© 2024 SocialFactory - Powered by Maatos