Wat is Health Education

Trainingsprogramma 

De inrichting van trainingsprogramma’s van SocialFactory zijn gebaseerd op de leerpiramide. In de overtuiging, mede gevoed door veel praktijkervaring, dat kennis belangrijk is, maar het échte rendement van het onderwijs pas tot stand komt door vaardigheidstraining. 

Stap 1 (college, lezen & audiovisueel)

Analoog aan de leerpiramide wordt dan ook het kennisdeel van deze training volledig digitaal (E-learning) aangeboden. Op deze wijze kunnen deelnemers in hun eigen tempo en planning de benodigde informatie van ca. 1,5 uur tot zich nemen.

Leerdoelen in de kennistraining:

Kennis en inzicht in de volgende onderwerpen:

  • Hoe leer(t) je (cliënt) 
  • Gedrag en gedragsverandering
  • Onderzoeken en begrijpen van intrinsieke motivatie
  • Technieken/vaardigheden van Motiverende Gespreksvoering
  • Verandertaal

Stap 2 (demonstratie & discussie)

Vervolgens wordt in een online groepssessie van 1,5 uur de E-learning door de trainer waar nodig verhelderd én getoetst. 

Stap 3 (praktijkoefening, doen & onderwijs aan anderen)

Daaropvolgend wordt vaardigheidstraining aangeboden in groepen van maximaal 8 deelnemers, gedurende dagdelen van 3 uur

Casuïstiek, bij voorkeur zelf ingebracht, wordt geanalyseerd, uitgespeeld, én vervolgens getraind. Optioneel (keuze ligt bij de deelnemer) hierbij is videotraining, de meest effectieve trainingswijze, waarbij korte opnames van gespeelde casuïstiek ín de training worden geanalyseerd. Betreffend videomateriaal is uiteraard eigendom van de deelnemer en krijgt deze ook mee naar huis. 

Op verzoek is training met acteurs mogelijk. 

Indien gewenst kan verdiepende training volgen op specifieke items naar keuze. Vaardigheidstrainingen kunnen vanzelfsprekend op eigen verzoek herhaald worden.