Matthijs Rumke (49) is van oorsprong fysiotherapeut en psychosomatisch fysiotherapeut. Haalde in 2013 zijn Master degree in de Health Administration (MHA) aan de Universiteit van Tilburg en werkt sinds 2010 als zelfstandig consultant in de zorg als eigenaar van SocialFactory, gespecialiseerd in onverklaarde lichamelijke klachten en complexe zorgprocessen.

Hij is auteur van het boek “behandeling van de conversiestoornis” en diverse artikelen en publicaties over psychosomatiek. In de periode 2006 en 2010 richtte hij het centrum op voor onverklaarde lichamelijke klachten in Gorinchem (COLK). Sinds 2011 is hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychosomatisch werkend Fysiotherapeuten, de NFP. Een dochtervereniging van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, het KNGF. De NFP is lid van de international organization of physical therapists in Mental Health, de IOPTMH, dochterorganisatie van de WCPT.

Naast consultancywerkzaamheden en bestuurswerk is Matthijs freelance docent aan o.a. de Hogeschool Utrecht, Avans Hogeschool Breda en het NCOI.